• kontakt@jobsam.dk
  • Cookies- og Privatlivspolitik

Spørgsmål om jobsamtalen

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en reference?

Svar: En reference er en person der kan bekræfte de kvalifikationer, du har beskrevet i din ansøgning. Det kan være en tidligere kollega, chef, kunde eller leverandør. Personer skal sige god for dig og dine kvalifikationer.

Må arbejdsgiver spørge om jeg er gravid eller overvejer det?

Svar: Som udgangspunkt ja, men arbejdsgiver må ikke bruge dette som grund, når arbejdsgiver beslutter hvem der skal have stillingen. Derfor vil det ikke give menig for arbejdsgiver at stille spørgsmålet. Det er arbejdsgiver der skal bevise, at der ikke er lagt vægt på, om en frasorteret ansøger er gravid.

Må arbejdsgiver spørge hvilken fagforening jeg er medlem af?

Svar: Ja, arbejdsgiver må gerne spørge om hvilke fagforening du er medlem af, men arbejdsgiver kan ikke kræve, at du er medlem af en specifik fagforening.

Må arbejdsgiver spørge ind til mit helbred?

Svar: Nej, arbejdsgiver må ikke spørge ind til generelle helbredsforhold, herunder antal af sygedage sidste år. Men arbejdsgiver må gerne spørge om relevante helbredsforhold, f.eks. om en ansøger som flyttemand har en stæk ryg?

Jeg synes samtalen gik super, men fik afslag, kan jeg gøre mere?

Svar: Du kan henvende dig til kontaktpersonen og bede om en uddybende begrundelse for dit afslag. På den måde kan du måske få belyst, hvad der ikke gik så godt. Men husk, det kan også være, der bare var en anden ansøger, som var bedre.