• kontakt@jobsam.dk
  • Cookies- og Privatlivspolitik

Forbered din jobansøgning


Før du går igang

Gennemlæs stillingsopslaget

Læs og analyser stillingsopslaget grundigt. Det er i stillingsopslaget virksomheden beskriver, hvilke opgaver der skal løses og hvilke kvalifikationer de leder efter.

Overvej følgende:
- Hvilke arbejdsopgaver er vigtigst?
- Hvilke kvalifikationer og egenskaber kræver stillingen?
- Hvad motiverer dig ved stillingen?
- Fokuser på de tre vigtigste krav til jobbet - som du vurderer

Læg stillingsopslaget væk et par timer og læs opslaget igennem igen. Det kan virke som "overkill" men du kan lægge mærke til nye ting, når du læser det igen og igen. Du skal helst kunne se dig selv i stillingen og finde et match mellem dine kvalifikationer og erfaring, til de arbejdsopgaver der skal løses.

Stillingsopslaget er ønsketænkning fra virksomhedens side, men selvfølgelig kan der være ufravigelige krav f.eks. en buschauffør skal have kørekort.

Husk altid, at de færreste kan leve 100% op til ønskerne i et stillingsopslag. Du må ikke undlade at søge, fordi du måske ikke kan leve op til et enkelt krav eller to. Fokuser derfor på de ønsker som du lever op til og fremhæv dine evner til at kunne lære det som mangles. Bevidsthed om egne mangler, fremstår troværdig over for en ny arbejdsgiver.

Læs om virksomheden

Før du sender en jobansøgning, bør du læse nærmere om virksomhedens værdier og kultur. Søg på virksomhedens hjemmeside, sociale medier eller tjek evt. virksomheden regnskab på cvr.dk.

- Hvad er vigtigt i virksomheden?
- Hvad lægger virksomheden vægt på?

Desto bedre du kender virksomheden, jo bedre kan du målrette din ansøgning. Der er forskel på at skrive en ansøgning til en stor international koncern end til en mindre lokal virksomhed. Tonen og sproget kan variere fra meget fra virksomhed til virksomhed.

Kan du finde alle de oplysninger, du skal bruge, for at sende en jobansøgning? Hvis ikke, kan du med fordel ringe til virksomheden og spørge. Ring til den kontaktperson som står i stillingsopslaget. Dermed kommer du ikke til at forstyrre nogen unødvendigt og du kommer til at snakke med en, som er involveret i ansættelsesprocessen. På den måde kan du gøre opmærksom på dig selv og dit ønske om at søge stillingen, allerede inden din ansøgning modtages af virksomheden.

Stil dine spørgsmål med en naturlig nysgerrighed for virksomheden og undlad den store salgstale om dig selv. Husk at formålet med opkaldet, er at få de manglende oplysninger til din ansøgning.