• kontakt@jobsam.dk
  • Cookies- og Privatlivspolitik

Tjekliste til jobansøgning


Do's and don'ts

Før du går i gang med at skrive din jobansøgning, har vi samlet en række ting du bør huske og ting du bør undgå.

Du må meget gerne...

- lave opfølgning, hvis du får flere afslag. Kontakt virksomheden og spørg om årsagen til afslag. På denne måde, kan du forbedre til næste gang, hvilke ting der skal gøres bedre.

- præciser og vær konkret i din ansøgning. Arbejdsgiveren vil gerne vide hvorfor og hvordan du kan skabe værdi for netop dem. Bak dine argumenter op med eksempler på hvordan du kan gøre en forskel.

- skrive din ansøgning i Word, men konverter den til PDF - så kan den ikke ændres layout.

- læse korrektur og/eller får en ven/kæreste til at gennemlæse ansøgningen. Sådan vil du fange evt. sprogfejl. Spørg om ansøgningen virker motiverende? Derudover er det pinligt med stavefejl, da det ikke giver et godt indtryk.

- en jobansøgning og et CV skal supplere hinanden. Du kan med fordel lave samme layout, samme skrifttype og opstilling i begge.

Du bør...

- undlade at vedlægge dine karakterer fra folkeskolen eller handelsskolen - heller ikke som bilag eller lignende.

- undlade at skrive noget om dine forventninger om løn, hverken dine nuværende eller fremtidige. Dette er noget man bør snakke om ved en jobsamtale.

- undlade sætninger som: "Have mange bolde i luften" "Holde hovedet koldt i stressende situationer" Disse fraser er nemme at påstå, men svære at bevise, medmindre du har stor erfaring fra et cirkus.

- undlade at skrive negativt i ansøgningen, hverken om tidligere chefer eller kollegaer.

- undlade at sende stakkevis af kursusbeviser med i jobansøgningen. Vedlæg kun de bilag som virksomheden efterspørger i stillingsopslaget. Udtagelser, referencer, karakterer mv. kan du medbringe til en evt. jobsamtale.

- undlade at nævne dine familieforhold, hvor mange børn du har, eller dit CPR-nummer.